Osviežujúce letné snacky plné živín a vlákniny
Horúce letné dni si pýtajú chutné, zdravé a nenáročné maškrty. A najmä osviežujúce! S našimi piatimi maškrtami sa nemusíte báť ani o svoju formu do plaviek a s radosťou ich ponúknite aj návšteve. Zároveň sú bohaté na vlákninu, ľahké na trávenie a plné živín. Vyskúšajte ich s nami!
Naše snacky sú nenáročné na prípravu aj ingrediencie, a možno vám ani nenapadlo, že tieto suroviny môžete využiť aj inak ako obyčajne. A ak chcete odľahčiť vaše trávenie a črevá od ťažkých jedál, umelých prísad a zbytočného pridaného cukru, zaraďte tieto recepty do vašej letnej výbavy.
Mrazené hrozno
Najbližšie, keď si kúpite hrozno (môže byť červené aj zelené), dôkladne ho umyte a ideálne len čisté bobuľky hoďte do vrecka vhodného do mrazničky a nechajte ho zamraziť cez noc. A na druhý deň si môžete užívať osviežujúcu pochúťku – len tak samostatne alebo hodiť si ich do limonády či prihodiť do raňajkovej kaše, či jogurtu. A ak máte chuť viac experimentovať, napichnite jednotlivé bobuľky hrozna na špajdľu, namočte do obľúbeného jogurtu a posypte orieškami, dajte zamraziť a máte efektnú a jednoduchú maškrtu aj pre návštevy.
Maliny plnené čokoládou
Banánová zmrzlina
Jablko s arašidovým maslom
Pečený pikantný cícer
Táto pochúťka ako jediná vyžaduje tepelnú úpravu, ale stojí za to, ak radi chrumkáte niečo napríklad pri televízii alebo pri práci a chcete sa vyhnúť nezdravým čipsom. Sušený cícer namočte na minimálne 8 hodín, následne ho premyte a osušte od vody. Zmiešajte si olivový olej s vaším obľúbeným korením, napríklad so škoricou, údenou paprikou, čili, soľou, grilovacím korením. Výslednú zmes zmiešajte s pripraveným cícerom. S olejom to nemusíte preháňať, cícer sa v ňom nemá kúpať, má ho len obaliť. Rozprestrite v jednej vrstve na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte cca 40 minút pri 200 stupňoch do zlatohneda. Raz za čas plechom potraste, aby sa cícer rovnomerne opiekol a skontrolujte ho, aby sa nespálil. Podávajte po vychladnutí, kedy ešte dôjde do dokonalej chrumkavosti. Ak máte chuť na sladkú verziu týchto pukancov, tak vymeňte olivový olej za kokosový a koreniny za kakao s kokosovým cukrom.