VIDEO: Chrumkavé parmezánové krekry s bylinkami a paprikou
Nekupujte presolené krekry plné rôznych prísad. Pripravte si radšej za pár minút vlastné – plné byliniek a intenzívnych chutí. Recept sa navyše absolútne zaobíde bez akejkoľvek múky.
Počet porcií
4 – 6 porcií
Predpríprava
10 minút
Príprava
15 minút
Na základ potrebujeme:
- 180 g parmezánu,
- 1 polievkovú lyžicu chia semienok,
- 1 polievkovú lyžicu ľanových semienok.
Na bylinkové krekry pridajte:
- 1 čajovú lyžičku sušeného majoránu,
- 1 – 2 lyžičky sušeného cesnaku.
Na paprikové krekry pridajte:
- 1 čajovú lyžičku mletej červenej papriky.
Postup prípravy:
Nastrúhaný parmezán zmiešajte s ľanovými a chia semienkami a rozdeľte ich do 2 misiek. Do jednej prisypte bylinky a sušený cesnak, do druhej červenú papriku. Na pekáč s papierom na pečenie pripravte úhľadné kolieska oboch zmesí a dajte piecť 10 minút pri 180°C.
Dobrú chuť!