Plnený lavaš pletenec
Mimoriadne rýchly, ale neuveriteľne chrumkavý a chutný pletenec z arménskeho chleba lavaš. Lavaš je vyrobený len z múky a vody a je charakteristický svojou takmer papierovou štruktúrou. Je veľmi vhodný na chrumkavé zapekané rolády.
Počet porcií
3 porcie
Predpríprava
12 minút
Príprava
15 minút
Ingrediencie:
- 3 ks lavaš chleba (1 balenie),
- 6 rezov šunky prosciutto crudo,
- 3 menšie mozzarelly,
- 6 stredne veľkých paradajok,
- 3 hrste špenátových listov,
- sušená bazalka,
- 1 vajíčko,
- sezamové semienka na posypanie.
Postup prípravy:
Rúru si predhrejte na 160 °C. Rozprestrite si 3 celé pláty lavašu. Špenátové listy opláchnite, osušte a naukladajte na každý plát lavašu. Mozzarellu a paradajky nakrájajte na kolieska, porozkladajte na lavaš a posypte sušenou bazalkou. Do každého lavašu uložte aj 2 pláty prosciutta. Každý lavaš potom samostatne zrolujte a zapleťte ich spolu do „vrkoča“. Vrch potrite rozšľahaným vajíčkom, posypte sezamom a dajte zapiecť na 15 minút.