projekt poisťovne logo generali

Kvíz: V ktorej krajine sa nachádza slávna pamiatka?

15. 07. 2022

Na svete sa nachádza množstvo očarujúcich miest a pamiatok, za ktorými sa každoročne vyberú tisícky turistov. Vybrali sme pre vás niekoľko fotografií. Spoznáte tieto pamiatky a spomeniete si, v ktorej krajine sa nachádzajú?

Tento článok vznikol v rámci mesačného špeciálu, v ktorom sa venujeme cestovaniu a letným dovolenkám. Dovolenková sezóna je v plnom prúde. Nezabudnite si na tú svoju pribaliť aj cestovné poistenie od poisťovne Generali, aby ste si užili oddych a nové dobrodružstvá bez zbytočných starostí.

#1. V ktorej krajine sa nachádza slávna pamiatka?

Na obrázku je chrám Hagia Sofia, ktorý sa nachádza v Istanbule v Turecku. Je jednou z najvýznamnejších sakrálnych stavieb sveta.

#2. V ktorej krajine sa nachádza slávna pamiatka?

Na obrázku vidíme Chichen Itza, archeologické nálezisko postavené mayskou civilizáciou na polostrove Yucatán v Mexiku. Je to jeden zo siedmich novodobých divov sveta.

#3. V ktorej krajine sa nachádza slávna pamiatka?

Chrám Kinkakudži, teda chrám zlatého pavilónu, sa nachádza v japonskom Kjóte. Od roku 1994 je pod ochranou svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

#4. V ktorej krajine sa nachádza slávna pamiatka?

Na obrázku vidíme panorámu mesta Toronto v Kanade s dominantnou CN Tower, ktorá je najvyššou betónovou vežou na svete.

#5. V ktorej krajine sa nachádza slávna pamiatka?

Francúzska obec Le Mont-Saint-Michel je žulový prílivový ostrov na pobreží Normandie. Ostrov, záliv aj kláštor sú zapísané v Zozname svetového dedičstva UNESCO.

#6. V ktorej krajine sa nachádza slávna pamiatka?

Jaskyne Batu sa nachádzajú len niekoľko kilometrov od mesta Kuala Lumpur v Malajzii. Sú jedným z najdôležitejších hinduistických náboženských miest mimo Indie a známe sú aj pre obrovskú zlatú sochu boha Murugana.

Dokončiť kvíz

Results

Nech sa vyberiete za svojou dovolenkou kamkoľvek na svete, nezabudnite na cestovné poistenie, ktoré sa o vás postará v prípade, že sa vám na dovolenke pritrafí neželaný zážitok.

Sme aj na Instagrame

#zdravie #zdraverecepty #zdravoachutne #pohyb #fitness #vitalita #cestovanie
Ak sú toto aj vaše srdcové instatémy, sledujte nás:

Novinky a výber toho najlepšieho z Generali Balans raz mesačne priamo do vašej e-mailovej schránky.