VIDEO: Perníková tortička s orechovo-ríbezľovou náplňou
Toto je síce prácnejšia dobrota, ale všetka energia a láska, ktorú do jej prípravy vložíte, sa vám stokrát vráti. Dôležité je aj to, že tortička je pripravená zo surovín, ktoré sa kamarátia aj s vaším zdravím. V neposlednom rade vám príprava tejto pochúťky krásne sviatočne rozvonia celý dom.
Počet porcií
2 porcie
Predpríprava
70 minút
Príprava
40 minút
Ingrediencie na cesto:
- 250 g špaldovej celozrnnej múky,
- 80 g trstinového práškového cukru,
- 125 g masla,
- 1 vajce,
- 1 čajová lyžička perníkového korenia,
- sušené fazuľky (ako záťaž).
Postup prípravy:
Všetky ingrediencie dobre vymiešajte a hotovú zmes nechajte odležať 1 hodinu v chladničke. Cesto po odležaní rozvaľkajte a natlačte do foriem o priemere 13 cm. Na cesto do vnútra formy položte alobal so záťažou zo sušených fazuliek a dajte predpiecť na 160 °C na 15 minút.
Ingrediencie na náplň:
- 2 vajcia,
- 120 g vlašských orechov,
- 50 g trstinového práškového cukru,
- 50 g masla,
- 1 čajová lyžička celozrnnej špaldovej múky,
- mrazené (alebo mrazom sušené) ríbezle,
- strúhané mandle (na posypanie a ozdobu).
Postup prípravy:
Všetky ingrediencie dobre vymiešajte na hmotu krémovej konzistencie. Naplňte ňou pripravené cesto a navrch vtlačte ríbezle. Pečte na 175 °C po dobu 25 minút. Pred servírovaním môžete, ale nemusíte, posypať strúhanými mandľami.
Dobrú sviatočnú chuť!