VIDEO: Chrumkavé marinované tofu tyčinky s jogurtovou čili majonézou
Toto chutné, zdravé a na prípravu nenáročné jedlo môžete, keď budete chcieť, použiť nielen ako snack, ale aj ako hlavné jedlo. My si ho doma pripravujeme najmä ako snack, keď si robíme rodinný filmový večer.
Počet porcií
4 porcie
Predpríprava
10 minút
Príprava
10 minút
Ingrediencie (v poradí, ako nasledujú pri príprave):
- 1 balenie údeného (alebo prírodného) tofu.
Na marinádu:
- 3 PL olivového oleja,
- 3 PL sójovej omáčky,
- štipka soli,
- 1 sušená čili paprička,
- 1 ČL medu,
- 1 strúčik cesnaku.
Na majonézu:
- 3 PL jogurtu,
- 1 ČL horčice,
- korenie,
- 2 ČL marinády (čo zostane),
- 1 strúčik cesnaku.
Postup prípravy:
Nakrájajte údené tofu na tyčinky. Zmiešajte olivový olej a sójovú omáčku. Pridajte sušenú čili papričku, med, cesnak a znovu zamiešajte. Takto pripravenú marinádu nalejte do sáčku s nakrájaným tofu a dôkladne premiešajte tak, aby sa marináda dostala na všetky kúsky tofu. Namarinované tofu dajte piecť na 10 minút na 200 °C.
Pripravte si majonézu. Do jogurtu pridajte horčicu, korenie a 2 čajové lyžičky zo zvyšku marinády. Pridajte ešte pretlačený strúčik cesnaku, dobre zamiešajte a môžete podávať.
Dobrú chuť!