Tip na zdravý snack – fit tyčinka
Máte svoju obľúbenú sladkosť? Mojou bola od detstva tyčinka ľudovo známa aj ako „margotka”. Samozrejme, teraz v dospelosti jej už odolám, no niekedy ma láka si tú jedinečnú rumovo-kokosovo-čokoládovú chuť pripomenúť. Preto som sa rozhodla pripraviť si vlastnú „margotku“ zo samých zdravých ingrediencií, bez palmového tuku, emulgátorov či stabilizátorov. Výsledok ma potešil, preto vám ponúkam recept, ktorý verím, že poteší aj vás!
Počet porcií
4 – 5 ks tyčiniek
Predpríprava
5 minút
Príprava
20 minút
Okrem samotného času prípravy musíte rátať ešte s minimálne 15 minútami na mrazenie a 15 minútami na chladenie.
Ingrediencie (v poradí, v akom nasledujú pri príprave):
- 70 g rozomletých pohánkových vločiek,
- 70 g strúhaného kokosu,
- 70 g kokosovej múky,
- 70 g sušených hrozienok (namočených vo vode 1 hodinu vopred),
- 2 PL kokosového panenského oleja (izbovej teploty),
- 150 ml vody (môžete použiť vodu, v ktorej sa máčali hrozienka),
- pár kvapiek rumovej arómy,
- 200 g kvalitnej čokolády na varenie.
Postup prípravy:
V mixéri so sekacími nožmi najprv rozmixujte spolu všetky suché ingrediencie na strúhankovú konzistenciu. Pridajte hrozienka, kokosový olej, vodu a mixujte, kým sa zmes začne lepiť a spájať.
Zo zmesi vytvarujte tyčinky tvarom podobné známej „margotke”. Vložte do mrazničky a nechajte úplne zamraziť. Zatiaľ si rozpustite kvalitnú čokoládu na varenie nad parou alebo v mikrovlnke. Zamrazené tyčinky ňou polejte a nechajte vychladiť v chladničke aspoň 15 minút.
Príjemné maškrtenie a dobrú chuť!