VIDEO: Jahodový koláč na spôsob tiramisu
Ak sa chystáte pripraviť si tento koláč, odporúčam vám už pri nákupe surovín myslieť na zásoby navyše, s ochutnávaním totiž nie je možné vydržať až do finále. Pár kúskov kávových piškót a krému za obeť padne. Tiramisu je odľahčené, nakoľko v ňom nie sú použité vajcia. Jahody zase koláčik krásne rozvoňajú. Držím palce, aby ste vydržali do rána, kým vaše jahodové tiramisu nasaje všetky chute a bude famózne!
Počet porcií
9 porcií
Predpríprava
10 minút
20 minút + 12 hodín (chladenie)
Ingrediencie (v poradí, v akom nasledujú pri príprave):
- 250 g jahôd (ak nemáte čerstvé, môžete použiť aj mrazené),
- 250 ml silnej kávy,
- 200 ml šľahačkovej smotany,
- 500 g mascarpone,
- 4 PL trstinového cukru,
- 40 ml rumu (alebo tekutej rumovej arómy),
- 300 g dlhých piškót.
Postup prípravy:
Ak použijete mrazené jahody, vopred ich ohrejte, aby zmäkli a povolili. Vopred si tiež pripravte silnú kávu a dajte ju vychladnúť. Šľahačku rozmixujte do tuha. Mascarpone vymiešajte s cukrom a jahodami a k zmesi pridajte šľahačku. Vymiešajte na kompaktnú hmotu.
Kávu si nalejte do misky, pridajte rum a máčajte piškóty z oboch strán. Do vystlanej nádoby dajte na spodok piškóty, potom mascarpone krém, na to nakrájané čerstvé jahody a opäť piškóty a krém. Nechajte cez noc stuhnúť a podávajte.
Dobrú letnú chuť!