Arašidový cheesecake
Cheesecaky sú veľmi vďačné koláčiky. Vďaka tvarohu obsahujú veľa bielkovín, chuťovo sú vynikajúce a dá sa z nich vykúzliť množstvo verzií – od ovocného cez čokoládový až po orieškový. Náš je ideálny pre milovníkov arašidového masla, ktoré sme použili v korpuse aj v kréme. Pri servírovaní ho môžete dozdobiť nasekanými orieškami a ďalšou porciou arašidového masla. To už závisí od vášho kalorického príjmu či chúťok. Príprava je veľmi jednoduchá a koláčik chutí naozaj skvelo.
Počet porcií
10 porcií
Predpríprava
20 minút
Príprava
60 minút
Ingrediencie na korpus (v poradí, v akom nasledujú v recepte):
- 60 g arašidov,
- 60 g ovsených vločiek,
- 30 g kvalitného arašidového masla,
- 10 ml javorového sirupu či stévie (podľa chuti),
- voda (podľa potreby).
Ingrediencie na náplň (v poradí, v akom nasledujú v recepte):
- 600 g jemného polotučného tvarohu,
- 2 vajíčka (z voľného chovu),
- 70 g kvalitného arašidového masla,
- 1 PL citrónovej šťavy,
- 100 ml javorového sirupu či stévie (podľa chuti).
Postup prípravy
Arašidy a ovsené vločky rozmixujeme na múku. Prilejeme k nim arašidové maslo, sladidlo a trošku vody tak, aby nám vzniklo tuhšie lepivé cesto. Cesto utlačíme na dno tortovej formy (s priemerom 20 cm).
Následne sa pustíme do prípravy náplne. Tvaroh dôkladne premiešame s vajíčkami. Ďalej pridáme tekuté arašidové maslo, citrónovú šťavu a sladidlo.
Náplň nalejeme na korpus a cheesecake pečieme približne 50 minút pri teplote 180 °C. Necháme ho úplne vychladnúť. Môžeme ho podávať posypaný arašidmi a preliaty arašidovým maslom.
Nutričné informácie
Živiny | Obsah (1 porcia z celkových 10) |
---|---|
Kalórie | 215 kcal |
Bielkoviny | 12 g |
Sacharidy | 17 g |
Tuky | 11 g |
Dobrú chuť praje Fitclan!