Cestoviny s tekvicovou omáčkou a chrumkavým tofu
Nutrične vyvážený obed pre celú rodinu, ktorý bude chutiť naozaj všetkým. Omáčka zo sezónnej tekvice je lahodná a krémová a tvorí príjemný kontrast s chrumkavým tofu a tekvicovými semienkami. Tieto cestoviny sú príkladom toho, že plnohodnotný, chutný a sýty obed sa dá pripraviť aj bez mäsa.
Tento článok vznikol v rámci mesačnej témy venovanej rodine. Nech vás cesty života zavedú kamkoľvek, vy aj vaša rodina sa môžete spoľahnúť na životné poistenie od Generali.
Cestoviny s tekvicovou omáčkou a chrumkavým tofu
Počet porcií
4
Príprava
40 minút
INGREDIENCIE
400 g cestovín
300 g pečenej tekvice hokkaido
200 ml vody z cestovín
100 ml smotany na varenie/rastlinnej smotany
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 PL olivového oleja
mleté čierne korenie
soľ
na chrumkavé tofu:
180 g neochuteného tofu
2 PL olivového oleja
1 ČL mletej papriky
2 ČL kukuričného škrobu
mleté čierne korenie
soľ
na podávanie:
20 g tekvicových semienok
hrsť petržlenovej vňate
POSTUP
- Menšiu hokkaido tekvicu prekrojíme, vydlabeme a šupkou nahor pečieme do zmäknutia pri teplote 180 °C približne 40 minút.
- Tofu rozdrobíme na malé kúsky a premiešame ho s mletou paprikou, škrobom, mletým čiernym korením a soľou. Na veľkej panvici na oleji tofu za občasného miešania opražíme dochrumkava.
- Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody.
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita, pridáme cesnak nakrájaný nadrobno a necháme ho rozvoňať.
- Opečený cesnak s cibuľkou, dužinu z pečenej tekvice, vodu z variacich sa cestovín a smotanu rozmixujeme dohladka. Omáčku dochutíme soľou, mletým čiernym korením a prípadne doriedime ďalšou vodou z cestovín.
- Uvarené cestoviny premiešame s pripravenou omáčkou.
- Tekvicové cestoviny podávame s chrumkavým tofu, nasekanou petržlenovou vňaťou a nasucho opečenými tekvicovými semienkami.