Používaním tohto webu súhlasíte s využívaním súborov cookies, ktoré nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Ich používanie môžete odmietnuť nastavením svojho internetového prehliadača. Viac informácii
projekt poisťovne logo generali

VIDEO: Chrumkavé parmezánové krekry s bylinkami a paprikou

Natália Spišiaková 05. 09. 2018

Nekupujte presolené krekry plné rôznych prísad. Pripravte si radšej za pár minút vlastné – plné byliniek a intenzívnych chutí. Recept sa navyše absolútne zaobíde bez akejkoľvek múky.



Počet porcií
4 – 6 porcií


Predpríprava
10 minút


Príprava
15 minút

Na základ potrebujeme:

  • 180 g parmezánu,
  • 1 polievkovú lyžicu chia semienok,
  • 1 polievkovú lyžicu ľanových semienok.

Na bylinkové krekry pridajte:

  • 1 čajovú lyžičku sušeného majoránu,
  • 1 – 2 lyžičky sušeného cesnaku.

Na paprikové krekry pridajte:

  • 1 čajovú lyžičku mletej červenej papriky.

Postup prípravy:

Nastrúhaný parmezán zmiešajte s ľanovými a chia semienkami a rozdeľte ich do 2 misiek. Do jednej prisypte bylinky a sušený cesnak, do druhej červenú papriku. Na pekáč s papierom na pečenie pripravte úhľadné kolieska oboch zmesí a dajte piecť 10 minút pri 180°C.

Dobrú chuť!

Sme aj na Instagrame

#zdravie #zdraverecepty #zdravoachutne #pohyb #fitness #vitalita #cestovanie
Ak sú toto aj vaše srdcové instatémy, sledujte nás:

Novinky a výber toho najlepšieho z Generali Balans raz mesačne priamo do vašej e-mailovej schránky.