Fazuľové brownies s čokoládovým krémom
Hlavnú ingredienciu tohto koláčika chuťovo skrátka nespoznáte. Fazule totiž majú neutrálnu chuť, no vďaka nim sme sa vyhli múke a tým pádom má koláčik menej kalórií a je vhodný aj pre ľudí s intoleranciou na lepok. Brownie je prirodzene dosladený banánom, takže dodatočného sladidla už veľa netreba. Používajte zrelé banány, ktoré majú tú správnu konzistenciu a sú dostatočne sladké. Príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju naozaj každý.
Počet porcií
12 porcií
Predpríprava
15 minút
Príprava
30 minút (+ cca 2 hod. chladenie)
Ingrediencie na brownies (v poradí, v akom nasledujú v recepte):
- 240 g červených fazúľ (z konzervy),
- 1 zrelý banán (cca 120 g),
- 1 vajíčko,
- 20 g kakaa,
- 25 g čokoládového proteínu (môžete, ale nemusíte pridať, nemusíte ho ničím nahrádzať, recept funguje aj bez neho),
- 50 ml vody,
- sladidlo podľa chuti (my sme použili stéviu),
- 1 ČL kypriaceho prášku.
Ingrediencie na čokoládový krém (v poradí, v akom nasledujú v recepte):
- 70 ml kokosového mlieka z konzervy (použite tuhú časť),
- 80 g horkej čokolády.
Postup prípravy:
Všetky ingrediencie na brownies zmiešajte a rozmixujte v miske tyčovým mixérom dohladka. Cesto nalejte na plech (20 x 20 cm) vystlaný papierom na pečenie.
Brownies pečte pri teplote 180 °C približne 20 minút. Medzitým dajte tuhú časť z kokosového mlieka do hrnčeka a priveďte ho k varu. Mlieko vylejte na čokoládu, nechajte minútu postáť a následne vymiešajte, až pokiaľ nedosiahnete konzistenciu hladkého krému.
Krém nalejte na upečené brownies a dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 1 – 2 hodiny. Podávajte ideálne s čerstvým ovocím (my sme použili sezónne aktuálne a navyše zdravé jahody).
Nutričné informácie
Živiny | Obsah (1 porcia z celkových 12) |
---|---|
Kalórie | 99 cal |
Bielkoviny | 5 g |
Sacharidy | 10 g (z toho vláknina 2 g) |
Tuky | 4 g |
Lahodnú chuť praje Fitclan!