Používaním tohto webu súhlasíte s využívaním súborov cookies, ktoré nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Ich používanie môžete odmietnuť nastavením svojho internetového prehliadača. Viac informácii

Fit koláč z vločiek, tvarohu a ovocia

Natália Spišiaková 02. 10. 2019

Chrumkavá mrvenička sa príjemne rozpadáva na jazyku, tvaroh je zase sladký a krémový a ovocie kyslasté. Tento fit koláčik vyburcuje všetky chuťové poháriky. Je veľmi jednoduchý na prípravu. Netreba k nemu žiadne špeciálne pekárenské zručnosti a, navyše, jeden kúsok má len 160 kcal!



Počet porcií
6 porcií


Predpríprava
25 minút


Príprava
60 minút + 60 minút (chladnutie)

Ingrediencie na mrveničku (v poradí, v akom nasledujú pri príprave):

  • 200 g celozrnnej polohrubej múky (špaldovej alebo pšeničnej),
  • 150 g ovsených vločiek (nepoužite jemné, ale celé),
  • 125 g masla,
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny,
  • 50 g bio nerafinovaného trstinového cukru,
  • štipka soli.

Ingrediencie na tvarohovú plnku (v poradí, v akom nasledujú pri príprave):

  • 650 g jemného nízkotučného tvarohu,
  • šťava z 1/2 citróna,
  • 30 g bio nerafinovaného trstinového cukru,
  • 2 bio vajíčka.

Ovocie:

  • 200 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok,
  • 200 g čerstvých alebo mrazených brusníc (alebo jahôd),
  • 1 PL bio nerafinovaného trstinového cukru (na posypanie ovocia).

Fit koláč z vločiek, tvarohu a ovocia

Postup prípravy:

Múku a vločky vysypeme do misy, pridáme maslo nakrájané na kocky, cukor, sódu bikarbónu a štipku soli. Prstami vytvoríme mrveničku. Vložíme zatiaľ do chladničky a predhrejeme rúru na 180 °C. Formu na pečenie (ja som použila vyššiu štvorcovú formu s rozmerom 21 x 21 cm) si obložíme papierom na pečenie tak, aby papier prevísal cez okraje. Potom sa nám bude ľahšie koláč vyťahovať z formy a následne aj krájať.

Plnku pripravíme zmiešaním všetkých uvedených surovín, z ktorých ju pripravujeme. Na spodok formy vysypeme a prstami pritlačíme cca 2/3 mrveničkového cesta. Na cesto vyklopíme plnku, ktorú posypeme ovocím. Ovocie posypeme cukrom a navrch vysypeme zvyšné mrveničkové cesto. Vložíme do rúry a pečieme 45 minút na 180 °C.

Po upečení necháme koláč vychladnúť najprv pri izbovej teplote, potom v chladničke. Stačí 1 hodinu. Koláč sa potom bude lepšie krájať.

Fit koláč z vločiek, tvarohu a ovocia

Nech vám chutí tak, ako u mňa doma, že nestihol ísť ani do chladničky. Dobrú chuť!

Sme aj na Instagrame

#zdravie #zdraverecepty #zdravoachutne #pohyb #fitness #vitalita #cestovanie
Ak sú toto aj vaše srdcové instatémy, sledujte nás:

Odoberajte náš newsletter a stiahnite si e-guide o regenerácii

Regenerácia je pre zdravie rovnako dôležitá ako cvičenie. Preto sme pre vás pripravili nápady ako zregenerovať a doplnili sme aj základné tréningové tipy ako bonus.