projekt poisťovne logo generali

Hubové rizoto s kuracím mäskom

10. 10. 2024

Užite si jeseň s jej babím letom či s dažďom klepkajúcim na okno. A keďže vieme, že každý z vás je jedinečný, v Generali vám vždy radi poradíme poistenie do každého počasia, ktoré vám život prinesie.

Fantastické krémové rizoto s hubami a šťavnatým kuracím mäskom. Odporúčame použiť rôzne druhy húb, ideálne aj sezónne huby ako kuriatka či dubáky, ktoré rizotu dodajú skvelú chuť. Rizoto chutí najlepšie hneď po dovarení a nie je teda veľmi vhodné na opätovné ohrievanie.

Hubové rizoto s kuracím mäskom



Počet porcií
3


Príprava
30 minút

 

INGREDIENCIE

250 g ryže na rizoto

250 g húb (šampiňóny, hliva…)

300 g kuracích pŕs

700 ml zeleninového/kuracieho vývaru

100 ml bieleho vína

60 g parmezánu

2 PL olivového oleja

4-5 stoniek čerstvého tymianu

mleté čierne korenie

soľ

POSTUP

  1. Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. V hlbšej panvici na 1 PL oleja huby orestujeme dozlatista, premiešavame ich len občas.
  3. K opečeným hubám pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a opečieme ju dosklovita.
  4. Pridáme lístky tymianu a ryžu, krátko ju opečieme, podlejeme vínom a za občasného miešania ho necháme takmer odpariť.
  5. Rizoto následne priebežne podlievame vývarom a premiešavame, až kým ryža nie je takmer mäkká.
  6. Do rizota vmiešame nahrubo nastrúhaný parmezán, dochutíme ho soľou, mletým čiernym korením a odstavíme ho z plameňa.
  7. Kuracie prsia očistíme, osolíme, okoreníme a na zvyšnom oleji ich sprudka opečieme dozlatista z oboch strán.
  8. Rizoto podávame ešte teplé s kuracím mäskom nakrájaným na plátky.

Sme aj na Instagrame

#zdravie #zdraverecepty #zdravoachutne #pohyb #fitness #vitalita #cestovanie
Ak sú toto aj vaše srdcové instatémy, sledujte nás:

Novinky a výber toho najlepšieho z Generali Balans raz mesačne priamo do vašej e-mailovej schránky.