Hubové rizoto s kuracím mäskom
Užite si jeseň s jej babím letom či s dažďom klepkajúcim na okno. A keďže vieme, že každý z vás je jedinečný, v Generali vám vždy radi poradíme poistenie do každého počasia, ktoré vám život prinesie.
Fantastické krémové rizoto s hubami a šťavnatým kuracím mäskom. Odporúčame použiť rôzne druhy húb, ideálne aj sezónne huby ako kuriatka či dubáky, ktoré rizotu dodajú skvelú chuť. Rizoto chutí najlepšie hneď po dovarení a nie je teda veľmi vhodné na opätovné ohrievanie.
Hubové rizoto s kuracím mäskom
Počet porcií
3
Príprava
30 minút
INGREDIENCIE
250 g ryže na rizoto
250 g húb (šampiňóny, hliva…)
300 g kuracích pŕs
700 ml zeleninového/kuracieho vývaru
100 ml bieleho vína
60 g parmezánu
2 PL olivového oleja
4-5 stoniek čerstvého tymianu
mleté čierne korenie
soľ
POSTUP
- Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- V hlbšej panvici na 1 PL oleja huby orestujeme dozlatista, premiešavame ich len občas.
- K opečeným hubám pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a opečieme ju dosklovita.
- Pridáme lístky tymianu a ryžu, krátko ju opečieme, podlejeme vínom a za občasného miešania ho necháme takmer odpariť.
- Rizoto následne priebežne podlievame vývarom a premiešavame, až kým ryža nie je takmer mäkká.
- Do rizota vmiešame nahrubo nastrúhaný parmezán, dochutíme ho soľou, mletým čiernym korením a odstavíme ho z plameňa.
- Kuracie prsia očistíme, osolíme, okoreníme a na zvyšnom oleji ich sprudka opečieme dozlatista z oboch strán.
- Rizoto podávame ešte teplé s kuracím mäskom nakrájaným na plátky.