Jogurtová panna cotta s mangovým pyré
Perfektné spojenie lahodného krémového gréckeho jogurtu spolu s osviežujúcim a sladkým mangom v tomto dezerte poteší nejeden maškrtný jazýček. Túto panna cottu si pripravíte behom chvíľky a okrem spojenia lahodných chutí na vás čaká aj poriadna dávka bielkovín.
Tento mesiac patrí na Balanse rozmanitosti. Náš svet je krásny, lebo je pestrý a každý z nás je iný. Nie všetci však máme rovnaké príležitosti. Šancu na lepší život deťom zo znevýhodnených rodín môžeš darovať aj ty. Venuj svoje 2 % z dane programu Učenie pre život, ktorý zastrešuje poisťovňa Generali a Únia materských centier.
Počet porcií
2
Príprava
5 minút
Ingrediencie
- 400 g nízkotučného bieleho gréckeho jogurtu
- 1 ČL vanilkovej pasty
- 2 PL sladidla (xylitol, kokosový cukor alebo iné)
- 5 PL želatíny (čírej)
- 400 g mangovej dužiny (čerstvé alebo rozmrazené)
- 1 PL sladidla (xylitol, kokosový cukor alebo iné)
Postup
- V miske si zmiešame grécky jogurt s vanilkovou pastou a 2 lyžicami sladidla.
- 5 lyžíc želatíny rozmiešame v malej nádobe s 3 lyžicami horúcej vody a necháme ju napučať (zhruba 5 minút, občas premiešame).
- Zmiešame pripravený krém s polovicou želatíny. Krém navrstvíme na spodok dvoch
pohárov a dáme do chladničky. - Mangovú dužinu rozmixujeme na hladké pyré spolu so sladidlom, aj so zvyškom roztopenej želatíny. Potom ju opatrne nalejeme na vrch jogurtovej vrstvy.
- Panna cottu môžeme dozdobiť kúskami manga a dáme ju stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.