projekt poisťovne logo generali

Jogurtová panna cotta s mangovým pyré

Lucia Wagnerová 14. 04. 2023

Perfektné spojenie lahodného krémového gréckeho jogurtu spolu s osviežujúcim a sladkým mangom v tomto dezerte poteší nejeden maškrtný jazýček. Túto panna cottu si pripravíte behom chvíľky a okrem spojenia lahodných chutí na vás čaká aj poriadna dávka bielkovín.

Tento mesiac patrí na Balanse rozmanitosti. Náš svet je krásny, lebo je pestrý a každý z nás je iný. Nie všetci však máme rovnaké príležitosti. Šancu na lepší život deťom zo znevýhodnených rodín môžeš darovať aj ty. Venuj svoje 2 % z dane programu Učenie pre život, ktorý zastrešuje poisťovňa GeneraliÚnia materských centier.



Počet porcií
2


Príprava
5 minút

Ingrediencie

  • 400 g nízkotučného bieleho gréckeho jogurtu
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 2 PL sladidla (xylitol, kokosový cukor alebo iné)
  • 5 PL želatíny (čírej)
  • 400 g mangovej dužiny (čerstvé alebo rozmrazené)
  • 1 PL sladidla (xylitol, kokosový cukor alebo iné)

Postup

  1. V miske si zmiešame grécky jogurt s vanilkovou pastou a 2 lyžicami sladidla.
  2. 5 lyžíc želatíny rozmiešame v malej nádobe s 3 lyžicami horúcej vody a necháme ju napučať (zhruba 5 minút, občas premiešame).
  3. Zmiešame pripravený krém s polovicou želatíny. Krém navrstvíme na spodok dvoch
    pohárov a dáme do chladničky.
  4. Mangovú dužinu rozmixujeme na hladké pyré spolu so sladidlom, aj so zvyškom roztopenej želatíny. Potom ju opatrne nalejeme na vrch jogurtovej vrstvy.
  5. Panna cottu môžeme dozdobiť kúskami manga a dáme ju stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.


Sme aj na Instagrame

#zdravie #zdraverecepty #zdravoachutne #pohyb #fitness #vitalita #cestovanie
Ak sú toto aj vaše srdcové instatémy, sledujte nás:

Novinky a výber toho najlepšieho z Generali Balans raz mesačne priamo do vašej e-mailovej schránky.