Kakaová roláda s tiramisu krémom
Túto kakaovú roládu nezbožňuje len moja dcéra Grétka, ale aj väčšina našich návštev, ktoré k nám prídu. Teda za predpokladu, že z nej ešte niečo ostane. Nerobím ju až tak často, ale keď máme chuť si seriózne zamaškrtiť, patrí medzi prvé voľby. Pripravujem ju však vždy výhradne len so špaldovou kávou.
Počet porcií
14 porcií
Predpríprava
15 minút
Príprava
10 minút + 60 minút (vychladnutie)
Ingrediencie na korpus (v poradí, ako nasledujú pri príprave):
- štipka masla ghee (na potretie papiera na pečenie),
- 150 g trstinového cukru,
- 6 vajec,
- 40 g kakaa,
- 20 g instantnej špaldovej kávy,
- štipka soli.
Ingrediencie na krém (v poradí, ako nasledujú pri príprave):
- 250 g mascarpone,
- 250 g ricotty,
- 10 g instantnej špaldovej kávy,
- 50 g trstinového cukru,
- 1 PL citrónovej šťavy.
Postup prípravy:
Rúru predhrejte na 220 °C. Plech vyložte papierom na pečenie a papier potrite maslom ghee. 100 g trstinového cukru a vaječné bielka vyšľahajte na sneh. Žĺtka spolu s cukrom vyšľahajte na penu. K žĺtkovej zmesi preosejte kakao aj kávu, pridajte štipku soli a miešajte ďalej, až kým sa zmes spojí. Na záver opatrne primiešajte bielka.
Cesto vylejte na plech a pečte 8 minút. Kým sa korpus pečie, pripravte si plnku zmiešaním všetkých surovín.
Upečený korpus vyberte z rúry, prikryte vlhkou čistou utierkou a celý pekáč prevráťte na utierku. Pekáč odložte a snažte sa z korpusu jemne odlepiť papier na pečenie. Po odlepení vráťte papier späť na korpus.
S papierom na pečenie navrchu a utierkou naspodku stočte korpus do rolády a nechajte ho takto úplne vychladnúť. Po vychladnutí korpus rozrolujte, potrite krémom a zrolujte späť. Nechajte ho v chladničke postáť cca 1 hodinu a podávajte.
Dobrú chuť!