Jedlo zo sezónnych surovín šetrí vašu peňaženku – Kalerábové placky so syrom
Chutné, rýchle a jednoduché – presne také sú tieto fantastické kalerábové placky so syrom. Chuťovo pripomínajú klasické zemiakové placky, no vďaka kalerábu sú ľahšie stráviteľné a zdravšie. Sú skvelé aj samotné, no odporúčame ich podávať napríklad s jogurtovo-cesnakovým dressingom či šalátom z čerstvej zeleniny. Poď sa teda pustiť do prípravy, ingrediencie sú ľahko dostupné a rozhodne nepotrápia ani tvoju peňaženku.
Peniaze sú veľká a citlivá téma. Poďte sa s nami o nich dozvedieť viac, aby namiesto vrások na čele ste si vedeli prostredníctvom nich vyčariť úsmev na perách. Tento mesiac sa venujeme financiám jednoducho a zrozumiteľne – ekonomika, investície, poistenie, sporenie – a všetko čo s tým, súvisí. A keďže vieme, že každý je jedinečný, v Generali vám vždy radi poradíme poistenie pre všetky vaše potreby a ciele.
Kalerábové placky so syrom
Počet porcií
3
Príprava
25 minút
- 2 väčšie kaleráby
- 1 stredne veľký zemiak
- 50 g hladkej múky
- 50 g tvrdého syra (eidam, gouda)
- 1 vajíčko
- 2-3 PL repkového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL majoránky
- 1 ČL soli
- ¼ ČL mletého čierneho korenia
POSTUP
- Kaleráby ošúpeme a nastrúhame nahrubo.
- Nastrúhaný kaleráb zabalíme do utierky a poriadne ho vyžmýkame.
- Pridáme k nemu nahrubo nastrúhaný zemiak a syr, vajce, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie a majoránku.
- Všetky ingrediencie spolu premiešame a na záver vmiešame aj múku.
- Placky tvarujeme pomocou lyžice a opekáme ich dozlatista na panvici vymastenej olejom.
Kalerábové placky podávame napríklad s jogurtovým dressingom či zeleninovým šalátom.