Používaním tohto webu súhlasíte s využívaním súborov cookies, ktoré nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Ich používanie môžete odmietnuť nastavením svojho internetového prehliadača. Viac informácii

Karfiolovo-cícerové kari

Natália Spišiaková 30. 01. 2019

Milujem, keď mi celá kuchyňa rozvoniava úžasnými aromatickými koreninami. Preto hľadám veľmi často inšpiráciu v indickej kuchyni. Najviac mana tom však najviac baví to, keď môžem všetky tie koreniny, ktoré už nie je u nás problém kdekoľvek kúpiť, kombinovať s lokálnymi surovinami. Toto chutné kari patrí medzi moje najobľúbenejšie a objavuje sa často aj v mojom jedálničku.



Počet porcií
4 porcie


Predpríprava
15 minút


Príprava
25 minút

Ingrediencie:

  • 1 menšia hlávka karfiolu,
  • 1 balenie sterilizovaného cíceru v slanom náleve (napríklad z DM),
  • 2 PL masla ghee (môžete nahradiť olivovým olejom),
  • 1 ČL celého kmína,
  • 1 ČL mletého kmína,
  • 1/2 ČL sušeného zázvoru (pokojne aj menej podľa chuti),
  • 1/2 ČL muškátového orieška,
  • 1 bobkový list,
  • 1 ČL kurkumy,
  • 1 malá čili paprička (veľkosť asi 2 cm),
  • 1 ČL kokosového cukru,
  • 1 paradajka,
  • hrsť petržlenovej vňate,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1 biely jogurt,
  • 1 dcl filtrovanej vody,
  • soľ,
  • 200 g jazmínovej ryže (ako príloha).

Postup prípravy:

Karfiol očistite, umyte a rozoberte na menšie hlavičky. Nechajte ho 5 minút blanšírovať v osolenej vriacej vode.

Na rozohriatu panvicu pridajte maslo ghee, celý aj drvený kmín, bobkový list, sušený zázvor, nasekanú čili papričku, muškátový oriešok a roztlačený cesnak. Nechajte všetko pekne rozvoniať a miešajte aspoň 1 minútu. Pridajte na kocky nakrájanú paradajku a miešajte, kým paradajka zmäkne. Trvá to približne 1 minútu.

Panvicu dajte mimo ohrev a pridajte jogurt, kurkumu a cukor. Poriadne premiešajte a vráťte na sporák. Miešajte, kým zmes trošku zhustne, trvá to asi 2 minúty. Osoľte, pridajte vodu a zamiešajte. Nechajte prevrieť, pridajte nasekanú vňať a zmes prelejte do mixéra, kde ju kratučko rozmixujte, ale pozor, nie na hladko! Vráťte zmes na panvicu.

Karfiolovo-cícerové kari

K omáčke pridajte scedený karfiol, prepláchnutý cícer a za stáleho miešania nechajte prevrieť asi 2 minúty. Jedlo podávajte s jazmínovou ryžou posypané koriandrom alebo vňaťou a nasekanými paradajkami.

Dobrú chuť!

Sme aj na Instagrame

#zdravie #zdraverecepty #zdravoachutne #pohyb #fitness #vitalita #cestovanie
Ak sú toto aj vaše srdcové instatémy, sledujte nás:

Novinky priamo do vašej schránky

Inšpirujte sa raz týždenne našimi tipmi na zdravší životný štýl. Prinášame praktické rady, ktoré sú v prvom rade kompatibilné s dnešnou dobou.