Mini jablkové cheesecakes
Užite si jeseň s jej babím letom či s dažďom klepkajúcim na okno. A keďže vieme, že každý z vás je jedinečný, v Generali vám vždy radi poradíme poistenie do každého počasia, ktoré vám život prinesie.
Famózny jesenný dezert, v ktorom nechýba obľúbené spojenie jabĺčok so škoricou. Tieto mini cheesecakes sú veľmi jednoduché na prípravu a chuťovo naozaj milo prekvapia. Základ tvorí korpus z kešu orieškov a ovsených vločiek, krém je lahodne vanilkový a škoricové jabĺčka sú také skvelé, že ich budete chcieť jesť aj samotné.
Mini jablkové cheesecakes
Počet porcií
12
Príprava
50 minút
INGREDIENCIE
na korpus:
60 g ovsených vločiek
60 g kešu orechov
30 g masla
20 ml javorového sirupu
na krém:
250 g jemného tvarohu
200 g smotanového syra
2 vajcia
60 g trstinového cukru
1 ČL vanilkového extraktu
na škoricové jabĺčka:
2 jablká
50 ml vody
40 g trstinového cukru
20 g masla
1 ČL škorice
½ ČL kukuričného škrobu
POSTUP
- Kešu oriešky a ovsené vločky rozmixujeme na múku.
- Prilejeme javorový sirup, roztopené maslo a všetko poriadne premiešame.
- Ovsený základ vtlačíme na dno papierových muffinových košíčkov.
- Tvaroh vymiešame so smotanovým syrom a vajíčkami dohladka.
- Vmiešame trstinový cukor a vanilkový extrakt a krém nalejeme do pripravených košíčkov.
- Mini cheesecakes pečieme 35 minút pri teplote 170 °C.
- Medzitým ošúpeme jablká a nakrájame ich na malé kocky.
- V menšom hrnci ich krátko opečieme s maslom a cukrom, po chvíli prilejeme vodu a jabĺčka povaríme do zmäknutia.
- Kukuričný škrob rozmiešame v troške vody, prilejeme ho k jabĺčkam a povaríme do zhustnutia – podľa potreby môžeme priliať viac vody.
- Na upečené a vychladnuté mini cheesecakes navrstvíme jabĺčka a môžeme podávať.