projekt poisťovne logo generali

Mini jablkové cheesecakes

12. 11. 2024

Užite si jeseň s jej babím letom či s dažďom klepkajúcim na okno. A keďže vieme, že každý z vás je jedinečný, v Generali vám vždy radi poradíme poistenie do každého počasia, ktoré vám život prinesie.

Famózny jesenný dezert, v ktorom nechýba obľúbené spojenie jabĺčok so škoricou. Tieto mini cheesecakes sú veľmi jednoduché na prípravu a chuťovo naozaj milo prekvapia. Základ tvorí korpus z kešu orieškov a ovsených vločiek, krém je lahodne vanilkový a škoricové jabĺčka sú také skvelé, že ich budete chcieť jesť aj samotné.

Mini jablkové cheesecakes



Počet porcií
12


Príprava
50 minút

INGREDIENCIE

na korpus:

60 g ovsených vločiek

60 g kešu orechov

30 g masla

20 ml javorového sirupu

na krém:

250 g jemného tvarohu

200 g smotanového syra

2 vajcia

60 g trstinového cukru

1 ČL vanilkového extraktu

na škoricové jabĺčka:

2 jablká

50 ml vody

40 g trstinového cukru

20 g masla

1 ČL škorice

½ ČL kukuričného škrobu

POSTUP

  1. Kešu oriešky a ovsené vločky rozmixujeme na múku.
  2. Prilejeme javorový sirup, roztopené maslo a všetko poriadne premiešame.
  3. Ovsený základ vtlačíme na dno papierových muffinových košíčkov.
  4. Tvaroh vymiešame so smotanovým syrom a vajíčkami dohladka.
  5. Vmiešame trstinový cukor a vanilkový extrakt a krém nalejeme do pripravených košíčkov.
  6. Mini cheesecakes pečieme 35 minút pri teplote 170 °C.
  7. Medzitým ošúpeme jablká a nakrájame ich na malé kocky.
  8. V menšom hrnci ich krátko opečieme s maslom a cukrom, po chvíli prilejeme vodu a jabĺčka povaríme do zmäknutia.
  9. Kukuričný škrob rozmiešame v troške vody, prilejeme ho k jabĺčkam a povaríme do zhustnutia – podľa potreby môžeme priliať viac vody.
  10. Na upečené a vychladnuté mini cheesecakes navrstvíme jabĺčka a môžeme podávať.

Sme aj na Instagrame

#zdravie #zdraverecepty #zdravoachutne #pohyb #fitness #vitalita #cestovanie
Ak sú toto aj vaše srdcové instatémy, sledujte nás:

Novinky a výber toho najlepšieho z Generali Balans raz mesačne priamo do vašej e-mailovej schránky.