Pečené fašiangové šišky z tvarohového cesta
Vyskúšajte tieto pečené šišky, ktoré si pripravíme raz-dva a dokonca aj bez kysnutia. Základom receptu je hladká špaldová múka a tiež tvaroh, vďaka ktorému budú mať šišky vyšší podiel bielkovín. Keďže šišky budeme piecť, obsahujú aj podstatne menej tuku a kalórií ako klasický recept. Chutia perfektne, verím, že si týmto receptom odľahčíte a zároveň spríjemníte fašiangy.
Tento mesiac sa venujeme zimným nástrahám, ktoré môžu ovplyvniť vaše zdravie aj peňaženku. Oplatí sa preto nielen v zimných mesiacoch myslieť na riziká, ktoré sa ľahko pritrafia a vykryť ich s poistením občianskej zodpovednosti od Generali.
Počet kusov
10
Príprava
30 minút
Ingrediencie:
- 120 g roztierateľného tvarohu
- 140 g hladkej špaldovej múky
- 20 g roztopeného masla
- 1 vajce
- 1 ČL prášku do pečiva
- 20 g xylitolu alebo iného sypkého sladidla
- trocha citrónovej kôry
- olej na postriekanie
Postup:
- V miske si zmiešame vajce s roztopeným maslom a tvarohom.
- Potom pridáme všetky zvyšné suroviny a vytvoríme husté cesto, ktoré necháme 10 minút
postáť. Následne z cesta naolejovanou rukou tvoríme malé šišky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a do stredu zatlačíme malú dierku. - Šišky pečieme 15-20 minút pri 180 stupňoch do zlatista.
💡 Tip:
Podávala som ich s džemom bez cukru, posypané preosiatym proteínom pre cukrový efekt.