projekt poisťovne logo generali

Pečené fašiangové šišky z tvarohového cesta

Lucia Wagnerová 16. 01. 2024

Vyskúšajte tieto pečené šišky, ktoré si pripravíme raz-dva a dokonca aj bez kysnutia. Základom receptu je hladká špaldová múka a tiež tvaroh, vďaka ktorému budú mať šišky vyšší podiel bielkovín. Keďže šišky budeme piecť, obsahujú aj podstatne menej tuku a kalórií ako klasický recept. Chutia perfektne, verím, že si týmto receptom odľahčíte a zároveň spríjemníte fašiangy.

Tento mesiac sa venujeme zimným nástrahám, ktoré môžu ovplyvniť vaše zdravie aj peňaženku. Oplatí sa preto nielen v zimných mesiacoch myslieť na riziká, ktoré sa ľahko pritrafia a vykryť ich s poistením občianskej zodpovednosti od Generali.



Počet kusov
10


Príprava
30 minút

Ingrediencie:

  • 120 g roztierateľného tvarohu
  • 140 g hladkej špaldovej múky
  • 20 g roztopeného masla
  • 1 vajce
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 20 g xylitolu alebo iného sypkého sladidla
  • trocha citrónovej kôry
  • olej na postriekanie

Postup:

  1. V miske si zmiešame vajce s roztopeným maslom a tvarohom.
  2. Potom pridáme všetky zvyšné suroviny a vytvoríme husté cesto, ktoré necháme 10 minút
    postáť. Následne z cesta naolejovanou rukou tvoríme malé šišky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a do stredu zatlačíme malú dierku.
  3. Šišky pečieme 15-20 minút pri 180 stupňoch do zlatista.

💡 Tip:
Podávala som ich s džemom bez cukru, posypané preosiatym proteínom pre cukrový efekt.

Sme aj na Instagrame

#zdravie #zdraverecepty #zdravoachutne #pohyb #fitness #vitalita #cestovanie
Ak sú toto aj vaše srdcové instatémy, sledujte nás:

Novinky a výber toho najlepšieho z Generali Balans raz mesačne priamo do vašej e-mailovej schránky.