Pečené hokkaido placky s čedarom
Tento chutný a výživný recept sa perfektne hodí na jesenné obdobie, keď je tekvicová sezóna v plnom prúde. Potešte seba či svoju rodinu týmto výborným jedlom, ktoré je vhodné na večeru alebo len tak ako snack plný chuti.
Počet porcií
12 porcií
Predpríprava
10 minút
Príprava
15 minút
Ingrediencie:
- 1 menšia (cca 500 g) hokkaido tekvica,
- 60 g syru čedar,
- 1 vajce,
- 1 čajová lyžička sušenej majoránky,
- 1 strúčik cesnaku,
- 1 polievková lyžica olivového oleja,
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti.
Na dochutenie ešte odporúčame:
- 2 prepeličie vajíčka,
- cesnakové výhonky na posypanie,
- nasekanú petržlenovú vňať na posypanie.
Postup prípravy:
Rúru si predhrejte na 160 °C. Plech si vysteľte papierom na pečenie. Tekvicu hokkaido poriadne umyte, nakrájajte ju na väčšie mesiačiky aj so šupkou a odstráňte len jadierka.
Do väčšej misy nastrúhajte na strúhadle nahrubo tekvicové mesiačiky aj syr čedar. Pridajte vajíčko a všetky ostatné suroviny. Soľou a korením dochuťte podľa vlastnej chuti. Zo vzniknutej zmesi polotuhej konzistencie v ruke vytvarujte guľky, ktoré potom roztlačte na plechu. Pečte 15 minút.
Päť minút pred dopečením môžete na placky pridať prepeličie vajíčka, ktoré ešte zvýšia ich výživovú hodnotu. Placky pred podávaním môžete tiež posypať cesnakovými výhonkami a petržlenovou vňaťou a ešte teplé podávajte.