projekt poisťovne logo generali

Plnený lavaš pletenec

Natália Spišiaková 19. 09. 2018

Mimoriadne rýchly, ale neuveriteľne chrumkavý a chutný pletenec z arménskeho chleba lavaš. Lavaš je vyrobený len z múky a vody a je charakteristický svojou takmer papierovou štruktúrou. Je veľmi vhodný na chrumkavé zapekané rolády.



Počet porcií
3 porcie


Predpríprava
12 minút


Príprava
15 minút

Ingrediencie:

  • 3 ks lavaš chleba (1 balenie),
  • 6 rezov šunky prosciutto crudo,
  • 3 menšie mozzarelly,
  • 6 stredne veľkých paradajok,
  • 3 hrste špenátových listov,
  • sušená bazalka,
  • 1 vajíčko,
  • sezamové semienka na posypanie.

Postup prípravy:

Rúru si predhrejte na 160 °C. Rozprestrite si 3 celé pláty lavašu. Špenátové listy opláchnite, osušte a naukladajte na každý plát lavašu. Mozzarellu a paradajky nakrájajte na kolieska, porozkladajte na lavaš a posypte sušenou bazalkou. Do každého lavašu uložte aj 2 pláty prosciutta. Každý lavaš potom samostatne zrolujte a zapleťte ich spolu do „vrkoča“. Vrch potrite rozšľahaným vajíčkom, posypte sezamom a dajte zapiecť na 15 minút.

Plnený lavaš pletenec

Sme aj na Instagrame

#zdravie #zdraverecepty #zdravoachutne #pohyb #fitness #vitalita #cestovanie
Ak sú toto aj vaše srdcové instatémy, sledujte nás:

Novinky a výber toho najlepšieho z Generali Balans raz mesačne priamo do vašej e-mailovej schránky.