projekt poisťovne logo generali

Šalát panzanella

08. 07. 2024

Famózny šalát, ktorý vás svojou chuťou okamžite prenesie do slnečného Talianska. Jeho základom sú zrelé rajčiny, bazalka, výrazný dresing a dochrumkava opečený chlieb, no môžete ho doplniť aj fetou, mozzarellou či pridať viac druhov sezónnej zeleniny.

Dovolenková sezóna je v plnom prúde. Nezabudni si na tú svoju pribaliť aj cestovné poistenie od poisťovne Generali, aby si si užil/-a oddych a nové dobrodružstvá bez zbytočných starostí v zahraničí, aj na Slovensku.



Počet porcií
4


Príprava
25 minút

Panzanella

4 porcie, dĺžka prípravy 25 minút

INGREDIENCIE

300 g kváskového chleba

750 g rajčín (rôznych farieb a veľkostí)

1 menšia šalátová uhorka

1 menšia červená cibuľa

80 ml olivového oleja

20 – 30 ml červeného vínneho octu

20 g dijonskej horčice

hrsť čerstvej bazalky

mleté čierne korenie

soľ

POSTUP

  1. Chlieb nakrájame na kocky, prelejeme ho 20 ml olivového oleja, osolíme a rozložíme na veľký plech tak, aby sa kocky chleba neprekrývali.
  2. Chlieb pečieme dozlatista cca 15 – 20 minút pri teplote 180 °C.
  3. Medzitým rajčiny nakrájame na kúsky rôznej veľkosti, premiešame ich s 1 ČL soli a v sitku ich necháme odkvapkať, kým sa upečie chlieb – šťavu nevylievame, ale zachytávame v miske.
  4. Uhorky nakrájame na kúsky, cibuľu na tenké mesiačiky a bazalku nasekáme nahrubo.
  5. Šťavu z rajčín premiešame so zvyšným olejom, s horčicou, vínnym octom a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  6. Dresing premiešame s nakrájanou zeleninou, bazalkou, opečeným chlebom a môžeme podávať.

Sme aj na Instagrame

#zdravie #zdraverecepty #zdravoachutne #pohyb #fitness #vitalita #cestovanie
Ak sú toto aj vaše srdcové instatémy, sledujte nás:

Novinky a výber toho najlepšieho z Generali Balans raz mesačne priamo do vašej e-mailovej schránky.