projekt poisťovne logo generali

Tipy na rýchly a zdravý obed do práce

21. 04. 2022

Dnešná uponáhľaná doba nám neumožňuje tráviť veľa času aj v kuchyni. Počas pracovného týždňa sa pravidelne zvykneme stravovať v kantínach či reštauráciách, kde si často ani neuvedomujeme, čo máme na tanieri. Ak sa chcete stravovať zdravšie, je potrebné venovať trochu pozornosti aj príprave jedla. Ideálny spôsob je vyvažovanie stravovania v jedálňach s prípravou vlastných pokrmov doma.

Tento článok vznikol v rámci mesačného špeciálu, v ktorom sa venujeme vplyvu práce na naše fyzické a duševné zdravie. Poisťovňa Generali spustila jedinečné životné poistenie pre Hviezdy kancelárie, ktoré je prispôsobené rizikám vyplývajúcim z práce v administratíve.

Inšpirujte sa chutnými receptmi, ktoré nezaťažia vaše trávenie a ktoré zvládnete pripraviť veľmi rýchlo a jednoducho z ľahko dostupných surovín.

Rýchle a chutné tuniakové cestoviny

Ingrediencie

  • cestoviny
  • 1 menšia konzerva tuniaka
  • sardely (nemusia byť)
  • sušené paradajky
  • kalamata olivy alebo čierne olivy
  • škorica
  • čerstvá petržlenová vňať
  • mleté čierne korenie a soľ

Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a dáme bokom. Vodu z cestovín zatiaľ nevylievame. Na panvicu dáme olivový olej. Stonky z petržlenovej vňate nakrájame na malé kúsky a pridáme na rozohriaty olej. Chvíľku ich restujeme na oleji, no tak, aby ostali stále zelené. Na to dáme tuniaka a kto má rád, môže pridať aj pár kúskov sardel. Premiešame, zase chvíľu restujeme. Ďalej pridáme nadrobno nakrájané sušené paradajky. Premiešame a ochutíme štipkou škorice, mletého čierneho korenia a osolíme. Ak pridávate aj sardely, ideálne je dosoliť až nakoniec, pretože sardely sú už samy osebe dosť slané. V tomto kroku podlejeme trochou vody z uvarených cestovín a necháme chvíľku dusiť. Keď sa trochu vody odparí, pridáme olivy, chvíľu miešame a odstavíme. Po odstavení z ohňa vmiešame cestoviny a jedlo máme hotové. Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, prípadne si na takto hotové cestoviny môžeme nastrúhať parmezán.

Príprava vám zaberie 30 minút.

shutterstock_1437279164.jpg

Svieži šalát s tekvicovým olejom

Ingrediencie

  • čerstvý špenát
  • hruška a červené alebo biele hrozno
  • sušené paradajky alebo čerstvé cherry rajčiny
  • mozarella alebo niva, syr podľa chuti
  • granátové jablko – nemusí byť
  • tekvicový olej
  • tekvicové alebo slnečnicové semienka

Príprava je veľmi jednoduchá. Do umytého čerstvého špenátu dáme na malé kúsky nakrájanú hrušku, nakrájané hrozno, pridáme nakrájané paradajky a podľa chuti nakrájanú mozarellu alebo nivu. Všetko spolu jemne premiešame. Kto má rád, môže pridať aj bobuľky granátového jablka. Nakoniec zalejeme trochou tekvicového oleja a posypeme semienkami podľa chuti.  Takto svieži obed si stihnete pripraviť aj ráno pred odchodom do práce a nezaberie vám viac ako 20 minút vášho času.

shutterstock_1079473907.jpg

Sme aj na Instagrame

#zdravie #zdraverecepty #zdravoachutne #pohyb #fitness #vitalita #cestovanie
Ak sú toto aj vaše srdcové instatémy, sledujte nás:

Novinky a výber toho najlepšieho z Generali Balans raz mesačne priamo do vašej e-mailovej schránky.