Zdravé pistáciové snacky
Pripravil som pre vás tri zdravé varianty snackov a malých rýchlych jedál, v ktorých je použitý pistáciový krém od Powerlogy. Ten je výsledkom spojenia mojej myšlienky a zručností môjho priateľa a majstra šéfkuchára Martina Záhumenského. Ide o rýchle recepty, ktorých príprava nezaberie veľa času a stíhate ju v pohode vtesnať aj do tohto uponáhľaného predsviatočného obdobia. Na chvíľu sa zastaviť, nestresovať sa a pritom si zdravo zamaškrtiť nie je vôbec zlý nápad, čo poviete?
Foto v článku: Kristína Suchánková z blogu The Tolerant Cook
So skúseným špičkovým šéfkuchárom Martinom Záhumenským sme spojili výberové pistácie a prémiový olivový olej, aby sme tak vyladili prirodzenú sladkosť krému Power Pistacchio, s ktorým sa nám podarilo vyhrať prestížne ocenenie Great Taste v Londýne a zaradiť sa tak medzi svetovú špičku v kvalite a chuti. Krém sme, ako všetky naše ostatné produkty, testovali, aby mal optimálny vplyv na metabolizmus a bezproblémové trávenie.
Môžete ho priamo konzumovať, použiť ako prísadu do granoly či len tak na lyžicu s banánom, jahodami alebo broskyňami. Možno ho zakomponovať aj do smoothies, shakeov alebo pudingov. Použiť ho však môžete aj pri domácom pečení alebo varení ako zdroj kvalitných zdravých tukov. Keďže obsahuje minimum sacharidov, je vhodný aj na výrobu snackov v low carb až keto štýle.
Lievance z dvoch ingrediencií
Tieto bezlepkové a bezlaktózové lievance vyhovujú aj kritériám a zásadám tzv. paleo stravovania.
Počet porcií
6 lievancov
Predpríprava
10 minút
Príprava
5 minút
Ingrediencie:
- 2 bio vajcia z voľného chovu,
- 2 banány,
- 50 g masla Ghí (Power Ghee),
- pistáciový krém Power Pistacchio.
Postup prípravy:
Tyčovým mixérom zmixujte vajcia s banánmi. Potom vyprážajte na malom ohni na masle Ghí, ktoré znáša vysoké teploty a dodá lievancom chuť masla. Lievance ochutíme podľa preferencie, ja odporúčam čerstvé ovocie a úžasný pistáciový krém od Powerlogy, ktorý je tak akurát sladký.
Ryžová kaša s ovocím, škoricou a pistáciovým krémom
Táto bezlepková, bezlaktózová kaša bez vajec vyhovuje aj vegánskym pravidlám stravovania.
Počet porcií
2 porcie
Predpríprava
10 minút
Príprava
10 minút
Ingrediencie:
- 150 g ryže alebo ryžových vločiek,
- 250 ml vody alebo rastlinného mlieka (podľa vášho výberu),
- javorový sirup alebo iné sladidlo (môžete, ale nemusíte pridať),
- cejlónska škorica (Power Cinnamon),
- pistáciový krém Power Pistacchio,
- 1 čerstvé jablko,
- sušené hrozienka (podľa chuti),
- vlašské orechy (tiež podľa chuti).
Postup prípravy:
Ryžu alebo ryžové vločky zalejte vodou a za stáleho miešania nechajte zovrieť. Po zovretí stíšte oheň a za občasného miešania varte, kým ryža nenadobudne kašovitú konzistenciu. Ak treba, prilejte vodu alebo rastlinné mlieko. Ku koncu pridajte sladidlo (nemusíte však, ak nechcete mať kašu sladkú) a hrozienka a ešte chvíľu varte. Kašu môžete jesť teplú alebo studenú. Odporúčame ochutiť čerstvým jablkom, vlašskými orechmi, cejlónskou škoricou a pistáciovým krémom od Powerlogy. Orechy a pistáciový krém zabezpečia, že po kaši ostanete zasýtení dlhšie.
Vegan čokoládová pena z avokáda
Táto bezlepková a bezlaktózová pena bez pridania vajec vyhovuje vegánskemu aj paleo systému stravovania.
Počet porcií
2 – 4 porcie
Predpríprava
10 minút
Príprava
5 minút
Ingrediencie:
- 1 zrelé avokádo,
- 2 banány,
- 1 lyžica javorového alebo iného rastlinného sirupu,
- 240 ml rastlinného mlieka (napríklad ryžového),
- 4 kocky roztopenej čokolády (napríklad bezlaktózová 70 %-ná Power Chocolate),
- 2 lyžice kvalitného kakaa,
- pistáciový krém Power Pistacchio na ozdobenie.
Postup prípravy:
Všetky suroviny rozmixujte v mixéri alebo ponorným tyčovým mixérom. Ak sa vám hmota zdá príliš tuhá, pridajte mlieko. Množstvo sladidla použite podľa preferencie, ale nezabúdajte, že samotné banány dodajú dezertu sladkosť tiež. Odporúčam pred konzumáciou nechať chvíľu vychladiť. Pred podávaním penu ozdobte čerstvým ovocím a pistáciovým krémom od Powerlogy.
Tip na neskôr:
Dám vám už teraz v zime do zásoby jeden tip aj na leto. Čokoládovú hmotu pripravenú na penu totiž môžete naliať aj do nanukových formičiek, poliať pistáciovým krémom a dať zmraziť. Pripravíte tak sebe, svojej rodine či deťom zdravšie čokoládové nanuky.
Dobrú chuť a veľa energie!