Používaním tohto webu súhlasíte s využívaním súborov cookies, ktoré nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Ich používanie môžete odmietnuť nastavením svojho internetového prehliadača. Viac informácii
projekt poisťovne logo generali

Čokoládovo-avokádová pena s ovocím

14. 08. 2018

Nechutí vám avokádo, ale milujete čokoládu? Nebojte sa tejto kombinácie! Avokádo si v tomto lahodnom dezerte ani nevšimnete, zato jeho zdravé účinky využijete naplno. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, je bohatým zdrojom vlákniny, zdravých tukov, kyseliny listovej, draslíka a vitamínov B, C a K . Pridajte k tomu kvalitné kakao plné antioxidantov a flavonoidov, zopár orechov, datlí, banán a po pár minútach a otáčkach mixéra je na svete dezert, ktorý si vychutnáte bez výčitiek.

Ozdobte ho sezónnym ovocím. U nás to tentokrát vyhrali sladké broskyne z babičkinej záhrady. Takýto dezert sa nemusíte hanbiť servírovať na akejkoľvek oslave.



Počet porcií
2 porcie


Predpríprava
10 minút


Príprava
2 hodiny

Ingrediencie:

  • 1 zrelé avokádo odrody Hass (s čiernou šupkou)
  • 2 stredne veľké a veľmi zrelé banány
  • 5 datlí typu Medjool alebo datľový sirup, resp. datľová pasta
  • 5 polievkových lyžíc orechového masla (napríklad kešu alebo mandľového masla)
  • 3 – 4 polievkové lyžice kakaového prášku

Postup prípravy:

Avokádo prekrojíme, zbavíme kôstky a ošúpeme. Vložíme do mixéra. Odporúčame použiť avokádo odrody Haas, ktorého šupka pri dozretí sčernie. Práve toto avokádo je typické svojou maslovou konzistenciou a zabezpečí, že zmes bude po vymixovaní penová.

Zrelé bodkované banány ošúpeme a vložíme do mixéra k avokádu.

Pridáme datle, kakaový prášok a orechové maslo. Pokiaľ nemáte orechové maslo a máte výkonný mixér, či vám pri menej výkonnom mixéri nevadia kúsky orieškov v pene, môžete použiť aj celé orechy. Môžu to byť napríklad mandle, kešu alebo lieskovce (pred tým ich však aspoň na 2 hodiny namočte do vody).

Zmixujte všetky ingrediencie na hladkú penu. Ak je zmes príliš hustá, pridajte trochu vody a premixujte znova. Ak máte radi ešte sladšie dezerty, pridajte buď viac datlí alebo datľového, prípadne javorového sirupu.

Penou naplníme misky, ozdobíme ich sezónnym ovocím a – podľa chuti – napríklad aj chia semienkami či orieškami.

Necháme vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Pre nedočkavých však dodávame, že pena chutí výborne aj čerstvo pripravená.

Sme aj na Instagrame

#zdravie #zdraverecepty #zdravoachutne #pohyb #fitness #vitalita #cestovanie
Ak sú toto aj vaše srdcové instatémy, sledujte nás:

Novinky a výber toho najlepšieho z Generali Balans raz mesačne priamo do vašej e-mailovej schránky.