Používaním tohto webu súhlasíte s využívaním súborov cookies, ktoré nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Ich používanie môžete odmietnuť nastavením svojho internetového prehliadača. Viac informácii
projekt poisťovne logo generali

Tekvicová hokkaido polievka s kurkumou a zázvorom podľa Dobrožrútov

Dada a Matúš Zvalovci 02. 11. 2018

Vieme, že zdravé recepty sú tu celkom zaslúžene doménou najmä foodblogerky a ambasádorky Generali Balans Natálky Spišiakovej zo Zdravia na tanieri. Napriek tomu sme neodolali podeliť sa s vami o recept na naše najobľúbenejšie jesenné jedlo, v ktorom hlavnú úlohu hrá hokkaido tekvica.



Počet porcií
3 porcie


Predpríprava
10 minút


Príprava
20 minút

Na túto jesennú dobrotu potrebujete:

  • 1 skôr menšiu hokkaido tekvicu,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1 bielu cibuľu,
  • cca 1,5 cm veľký kúsok zázvoru,
  • 1/2 čajovej lyžičky kurkumy,
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice,
  • 1/2 čajovej lyžičky údenej papriky,
  • 1 dcl kokosového mlieka,
  • šťavu z 1/2 menšieho citróna,
  • soľ na dochutenie,
  • petržlenovú vňať alebo pražené tekvicové jadierka na ozdobenie.

Postup prípravy podľa Dobrožrútov:

Hokkaido tekvicu umyte a nakrájajte rovnomerne na menšie kocky. Na masle či oleji, podľa vlastných preferencií, orestujte očistenú a nadrobno nasekanú cibuľku. Pridajte nakrájanú tekvicu a restujte ďalej.

Zmes zalejte cca 2 l vody. Pridajte očistený strúčik cesnaku a zázvor v celku, soľ, kurkumu, údenú papriku a škoricu. Povarte cca 20 minút, kým tekvica nezmäkne a kým sa neprepoja všetky chute.

Zmes potom prelejte do mixéra a pridajte šťavu z citróna a kokosové mlieko. Hotovú polievku ochutnajte a ak uznáte za vhodné, ešte ju dosoľte. Voilà, takmer hotovo!

K tejto polievke milujeme aj krutóniky – na kocky nakrájaný chlebík alebo v rámci zero waste (ak neviete, o čom je reč, prečítajte si náš blog k tejto téme) aj hocijaké pečivo, ktoré už treba minúť, ktoré pokvapkané olivovým olejom len rýchlo opečieme v rúre či na panvici do zlatista. Je to úžasné!

Tekvicová hokkaido polievka s kurkumou a zázvorom podľa Dobrožrútov

Mimochodom, keď je už reč o tekvici, pečené hokkaido placky s čedarom od našej kolegyne blogerky Natálie Spišiakovej sú famózne. Kto ich neskúsi, obanuje.

Dobrú krásne jesennú tekvicovú chuť!

Sme aj na Instagrame

#zdravie #zdraverecepty #zdravoachutne #pohyb #fitness #vitalita #cestovanie
Ak sú toto aj vaše srdcové instatémy, sledujte nás:

Novinky a výber toho najlepšieho z Generali Balans raz mesačne priamo do vašej e-mailovej schránky.